7de huis « La Toûne »

Constellations in samenwerking met de Vzw La Maisonnée / Fondsenwerving 2016-2017

We werken aan een nieuw pand in het kader van de residentiële dienstverlening van la Maisonnée te Itter. Het objectief van dit project is het optrekken van een pand voor 10 personen op de site van la Maisonnée.  Het pand is bestemd voor de meest fragiele personen. (Dubbele diagnose - een combinatie van een mentale handicap en mentale ziekte).

 

We hadden gereageerd op de projectoproep van de AViQ ons project werd door het Waalse Gewest weerhouden. Dit was uitstekend nieuws, omdat de selectie een absolute noodzaak was om de subsidiëring van de exploitatiekosten te verkrijgen.

 

De werken die in december 2019 aanvingen, werden medio mei hervat en vorderen snel. De plaatsing van het dak werd voltooid.

 

Helaas zijn we net geconfronteerd met het faillissement van de hoofdaannemer, als gevolg van de Covid-crisis. We zijn erin geslaagd om het contract te verbreken voor de faillietverklaring, waardoor we elke financiële impact zullen vermijden. Maar als de AViQ  er in principe mee instemt om de dringende werken, zoals de installatie van de ramen af te ronden, lijkt het erop dat het ons zal dwingen om een nieuwe volledige aanbesteding uit te schrijven voor de overige nog uit te voeren werken, waardoor we 6 maanden zullen verliezen.

3D-weergave van het huis als het klaar is


Locatie en contact

La Maisonnée

Rue Toûne 6

1460 Hoog Itter

Email : infos@lamaisonnee.be

Telefoon : 02/366.04.73

Website : https://www.lamaisonnee.be/

Facebook : https://www.facebook.com/ateliercinoche/


Foto's