9de huis : Kinderopvang Les Piloux


Constellations in samenwerking met de Vzw Les Piloux / Fondsenwerving 2018-2019

Dit is een crèche die plaats biedt aan een twintigtal kinderen, van wie bijna de helft gehandicapt is. Deze diversiteit zal onze rijkdom zijn en zal het mogelijk maken om het frequente isolement van ouders van gehandicapte kinderen te doorbreken. Het project wordt ondersteund door het Office de la Naissance et de l'Enfance (ONE), Cap 48, de stichting ROGER DE SPOELBERCH en het Brussels Gewest (COCOF).

De aanbesteding is met succes afgerond, aangezien we de oorspronkelijke prijs na lange onderhandelingen aanzienlijk hebben kunnen verlagen. Het dossier werd begin december 2019 naar de administratie gestuurd en werd midden februari 2020 goedgekeurd. Het dossier is doorgestuurd naar de bevoegde minister voor definitieve ondertekening.

 

De heer Vervoort, de minister-president had ermee ingestemd de ceremonie van de eerste steenlegging op 29 april bij te wonen, maar we moesten deze gebeurtenis annuleren vanwege de pandemie.

 

3d tekeningen van de toekomstige crèche
3d tekeningen van de toekomstige crèche

 

 

Het gebouw is nu verwarmd. Wij wachten momenteel tot het vochtgehalte van de dekvloer optimaal is voor de installatie van de vinyls in de twee kinderafdelingen.

Wij hopen een voorlopige opleveringsdatum voor de bouwplaats te kunnen vaststellen voor de eerste week van maart.

Tegelijkertijd wordt volgende week begonnen met de buitenaanleg. Met de aanleg van de terrassen, de aanleg van de tuinen en de toegangshelling krijgt het hele gebouw een nieuw aanzien. We zullen de foto's zeker met u delen zodra ze beschikbaar zijn..


 


Het kinderdagverblijf wordt gevestigd in Neder-Over-Heembeek op een perceel grond dat voor een zeer bescheiden prijs is aangekocht.

 

Wenst u ons te ondersteunen, dan kan u hier meer informatie vinden.

Locatie en contact

Les Piloux asbl (Les Pilifs)

212, rue François Vekemans

1120 Bruxelles

Email : cpa@maisondespilifs.be

Telefoon : 02/268.62.23

Website : http://www.villapilifs.be/


Foto's