9de huis Kinderopvang « Les Piloux »

Constellations in samenwerking met de Vzw Les Piloux / Fondsenwerving 2018-2019

Dit is een crèche die plaats biedt aan een twintigtal kinderen, van wie bijna de helft gehandicapt is. Deze diversiteit zal onze rijkdom zijn en zal het mogelijk maken om het frequente isolement van ouders van gehandicapte kinderen te doorbreken. Het project wordt ondersteund door het Office de la Naissance et de l'Enfance (ONE), Cap 48, de stichting ROGER DE SPOELBERCH en het Brussels Gewest (COCOF).

De aanbesteding is met succes afgerond, aangezien we de oorspronkelijke prijs na lange onderhandelingen aanzienlijk hebben kunnen verlagen. Het dossier werd begin december naar de administratie gestuurd en werd midden februari goedgekeurd. Het dossier is doorgestuurd naar de bevoegde minister voor definitieve ondertekening.

 

De heer Vervoort, de minister-president had ermee ingestemd de ceremonie van de eerste steenlegging op 29 april bij te wonen, maar we moesten deze gebeurtenis annuleren vanwege de pandemie.

 

3d tekeningen van de toekomstige crèche
3d tekeningen van de toekomstige crèche

De bouw zelf, die door de pandemie is vertraagd, zal naar verwachting tot het voorjaar van 2021 duren. De werken verlopen vlot, de ruwbouw werd afgemaakt en aan de binnenkant evolueren de werken ook gunstig.


Het kinderdagverblijf wordt gevestigd in Neder-Over-Heembeek op een perceel grond dat voor een zeer bescheiden prijs is aangekocht.

 

Wenst u ons te ondersteunen, dan kan u hier meer informatie vinden.

Locatie en contact

Les Piloux asbl (Les Pilifs)

212, rue François Vekemans

1120 Bruxelles

Email : cpa@maisondespilifs.be

Telefoon : 02/268.62.23

Website : http://www.villapilifs.be/


Foto's