Welkom op de website van Vzw Constellations


Vzw Sterrenbeelden ondersteunen betekent het mogelijk maken van de financiering van projecten die gericht zijn de op het creëren van nieuwe plaatsen om gehandicapte personen op te vangen.

 

Een concrete manier om ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking een gelukkig en zo bevredigend mogelijk leven kunnen leiden.

 

 

In totaal zal de Vzw Sterrenbeelden in 19 jaar (2008-2027) 13 huizen hebben gecreëerd met in totaal meer dan 385 plaatsen (197 reeds geopend, en 186 in oprichting), alleen of in samenwerking met andere verenigingen, en in het bijzonder meer dan 15% van alle bestaande plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

- Tussen 2006 en 2013: 3 tehuizen geopend   Les Bolets, Artemia, Orfea .

- Tussen 2014 en einde 2022 : opening van 6 huizen in partnerschap met andere vzw's , namelijk Villa Pilifs, Farra Stratégie, Artos, Le CREB Anderlecht, Les Piloux en het huis met dubbele diagnose in de vzw la Maisonnée.

- 4 andere tehuizen zijn in onderzoeksfase  Le CREB Woluwe (dagverblijf), Le CREB Woluwe (opvangcentrum), La Forestière en Les Anémones.

 

Op deze manier is het ook mogelijk geweest om een substantieel equivalent aantal banen te creëren, met name voor jongeren.

 

Deze huizen zijn een welgekomen aanvulling op het aanbod van reeds door Vzw Sterrenbeelden gebouwde centra. Onze eerste zorg zijn de jongvolwassenen voor wie het acuut gebrek aan opvangplaatsen het meest in het oog springt, en dit blijft onze prioriteit, maar we hebben ook gezorgd voor kwetsbare


-mensen met een dubbele diagnose (combinatie van een mentale handicap en een psychische handicap),
-de vroege kindertijd met het crècheproject,
-kinderen met meerdere handicaps (combinatie van een mentale handicap en een fysieke handicap)  
-oudere mensen.

-Kinderen met autisme en dubbele diagnose

 

 We bevinden ons nu in een ongekende situatie. Dit is de eerste keer dat we met zoveel projecten tegelijk te maken hebben. De internationale situatie en de daarmee gepaard gaande inflatie maken deze uitdaging nog moeilijker, en daarom hebben wij uw steun meer dan ooit nodig!

 

U vindt alle details van onze verwezenlijkingen onder de link ‘Onze realisaties’ en deze van onze projecten in uitvoering en in ontwikkeling onder ‘Onze projecten

 

De 8 reeds geopende huizen zijn allemaal volledig functioneel, werken autonoom en zijn volledig gesubsidieerd.

Laatste nieuws !

Het nieuwe project van "Les Anémones" is nu letterlijk uit de grond aan het komen! Het enthousiasme van de teams is op zijn hoogtepunt! "Constellations" en "Les Anémones," werken allemaal samen aan dit prachtige bouwproject van een gebouw dat bedoeld is om 40 bewoners te huisvesten, zowel jongeren als volwassenen, met een verstandelijke beperking, inclusief een centrum voor dubbele diagnose voor 10 autistische kinderen, het eerste in zijn soort dat speciaal is ontworpen in België voor dit soort problemen. In totaal worden er 21 nieuwe plaatsen gecreëerd!


Op vrijdag 16 juni werd het centrum voor dubbele diagnose La Maisonnée officieel ingehuldigd in aanwezigheid van een groot aantal VIP's. De essentiële rol van Constellations in het project werd unaniem erkend.


Theateravond 2023

Het Grote jaarlijkse evenement van Constellations vond plaats op 25 april in de Koninklijke Galerijen onder het Hoge Beschermheerschap van Hare Majesteit Koningin Paola voor het 15e opeenvolgende jaar.

Onder de aanwezige prominenten bevonden zich de heer Brotchi, erevoorzitter van de Senaat,

Meneer Olivier Maingain, Burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe. Minister-President de heer Rudi Vervoort, die op het laatste moment verhinderd was, werd vertegenwoordigd door Mevrouw Overloop.

De avond was een groot succes met een volledig gevulde zaal en een toneelstuk dat de goedkeuring van het publiek won. Het gelach was constant en de acteurs waren prachtig in hun rollen.

De veiling en de loterij waren zeer succesvol en brachten veel geluk aan velen.

Tijdens de avond werd een cheque van € 300.000 overhandigd aan de vzw La Forestière in Elsene voor de renovatie van haar dagcentrum.