Welkom op de website van Vzw Constellations


Vzw Sterrenbeelden ondersteunen betekent het mogelijk maken van de financiering van projecten die gericht zijn de op het creëren van nieuwe plaatsen om gehandicapte personen op te vangen.

 

Een concrete manier om ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking een gelukkig en zo bevredigend mogelijk leven kunnen leiden.

 

 

In totaal zal de Vzw Sterrenbeelden in 17 jaar (2008-2025) 12 huizen hebben gecreëerd met in totaal meer dan 340 plaatsen (187 reeds geopend, 10 in aanbouw en 145 in oprichting), alleen of in samenwerking met andere verenigingen, en in het bijzonder meer dan 15% van alle bestaande plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

- Tussen 2006 en 2013: 3 tehuizen geopend   Les Bolets, Artemia, Orfea .

- Tussen 2014 en begin 2022 : opening van 5 huizen in partnerschap met andere vzw's (5 reeds geopend, 1 zal worden geopend vóór eind  2022), namelijk Villa Pilifs, Farra Stratégie, Artos, Le CREB Anderlecht, Les Piloux en het huis met dubbele diagnose in de vzw la Maisonnée

- 3 andere tehuizen zijn in onderzoeksfase  Le CREB Woluwe (dagverblijf), Le CREB Woluwe (opvangcentrum), La Forestière

 

Op deze manier is het ook mogelijk geweest om een substantieel equivalent aantal banen te creëren, met name voor jongeren.

 

Deze huizen zijn een welgekomen aanvulling op het aanbod van reeds door Vzw Sterrenbeelden gebouwde centra. Onze eerste zorg zijn de jongvolwassenen voor wie het acuut gebrek aan opvangplaatsen het meest in het oog springt, en dit blijft onze prioriteit, maar we hebben ook gezorgd voor kwetsbare mensen met een dubbele diagnose (combinatie van een mentale handicap en een psychische handicap), de vroege kindertijd met het crècheproject, kinderen met meerdere handicaps (combinatie van een mentale handicap en een fysieke handicap) en oudere mensen.

Dit is een volledig nieuw gegeven voor ons. Het is de eerste keer dat we zoveel projecten tegelijk ondersteunen. De pandemie maakt dat dit nog een moeilijkere uitdaging is waardoor we nog meer dan ooit voorheen uw steun nodig hebben!

 

De huidige activiteit is gans nieuw voor ons. Nog nooit hebben we zoveel projecten tegelijkertijd bestuurd. En, de gezondheidssituatie van de laatste maanden maakt onze uitdaging des te moeilijker !

Nu meer dan ooit hebben wij uw ondersteuning nodig !

 

U vindt alle details van onze verwezenlijkingen onder de link ‘Onze realisaties’ en deze van onze projecten in uitvoering en in ontwikkeling onder ‘Onze projecten

 

De 8 reeds geopende huizen zijn allemaal volledig functioneel, werken autonoom en zijn volledig gesubsidieerd.

Laatste nieuws !


Ons jaarlijkse evenement vond plaats op 26 april 2022 in het Théâtre des Galeries. Het toneelstuk stond onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Paola. De avond werd bijgewoond door tal van prominenten, met name de heer Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Lees verder...


Les Piloux, ons 8e huis geopend op 15 december !!

 

Les Piloux is een inclusief crècheproject met een 20-tal plaatsen, waarvan bijna de helft gereserveerd zal worden voor kinderen met een verstandelijke beperking (met of zonder bijkomende handicaps, zintuiglijke stoornissen, enz.).

 

Het was een hele fijne samenwerking met onze Pilifs!

 

De bouw lag op schema en de opvang van de eerste kinderen staat gepland voor januari, een goede start van het jaar...

 

Iedereen bedankt voor jullie donaties. Het resultaat is zoals je ziet heel concreet.