Welkom op de website van Vzw Constellations


Vzw Sterrenbeelden ondersteunen betekent het mogelijk maken van de financiering van projecten die gericht zijn de op het creëren van nieuwe plaatsen om gehandicapte personen op te vangen.

 

Een concrete manier om ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking een gelukkig en zo bevredigend mogelijk leven kunnen leiden.

 

 

In totaal zal de Vzw Sterrenbeelden in 18 jaar (2008-2026) 13 huizen hebben gecreëerd met in totaal meer dan 350 plaatsen (197 reeds geopend, en 155 in oprichting), alleen of in samenwerking met andere verenigingen, en in het bijzonder meer dan 15% van alle bestaande plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

- Tussen 2006 en 2013: 3 tehuizen geopend   Les Bolets, Artemia, Orfea .

- Tussen 2014 en einde 2022 : opening van 6 huizen in partnerschap met andere vzw's , namelijk Villa Pilifs, Farra Stratégie, Artos, Le CREB Anderlecht, Les Piloux en het huis met dubbele diagnose in de vzw la Maisonnée.

- 4 andere tehuizen zijn in onderzoeksfase  Le CREB Woluwe (dagverblijf), Le CREB Woluwe (opvangcentrum), La Forestière en Les Anémones.

 

Op deze manier is het ook mogelijk geweest om een substantieel equivalent aantal banen te creëren, met name voor jongeren.

 

Deze huizen zijn een welgekomen aanvulling op het aanbod van reeds door Vzw Sterrenbeelden gebouwde centra. Onze eerste zorg zijn de jongvolwassenen voor wie het acuut gebrek aan opvangplaatsen het meest in het oog springt, en dit blijft onze prioriteit, maar we hebben ook gezorgd voor kwetsbare


-mensen met een dubbele diagnose (combinatie van een mentale handicap en een psychische handicap),
-de vroege kindertijd met het crècheproject,
-kinderen met meerdere handicaps (combinatie van een mentale handicap en een fysieke handicap)  
-oudere mensen.

-Kinderen met autisme en dubbele diagnose

 

 We bevinden ons nu in een ongekende situatie. Dit is de eerste keer dat we met zoveel projecten tegelijk te maken hebben. De internationale situatie en de daarmee gepaard gaande inflatie maken deze uitdaging nog moeilijker, en daarom hebben wij uw steun meer dan ooit nodig!

 

U vindt alle details van onze verwezenlijkingen onder de link ‘Onze realisaties’ en deze van onze projecten in uitvoering en in ontwikkeling onder ‘Onze projecten

 

De 8 reeds geopende huizen zijn allemaal volledig functioneel, werken autonoom en zijn volledig gesubsidieerd.

Laatste nieuws !

Het einde van oktober sluit een buitengewone maand af voor Constellations!
Inderdaad, twee van onze projecten die in deze moeilijke tijden door de Waalse en Brusselse regeringen waren opgeschort, hebben nu een groot JA gekregen van deze belangrijke instanties.

Op de 12e heeft La Toûne toestemming gekregen om vanaf 1 januari haar centrum voor mensen met een dubbele diagnose in La Maisonnée te openen.

Op de 19e werd het dossier CREB Woluwe goedgekeurd door het de Ministerraad van het Brussels Hoofdstedelijk, wat betekent dat de bouwvergunning nu kan worden verleend.

En als kers op de taart heeft La Forestière op de 13e haar voorontwerp ingediend bij de Cocof-autoriteiten.

 Alle teams van Constellations en de betrokken huizen zijn voor 100% gemobiliseerd, zodat volwassenen en "andere" kinderen zo snel mogelijk kunnen profiteren van deze voor hen bestemde infrastructuren.


Wij hebben zojuist de lancering van ons 13e huisproject aangekondigd in samenwerking met de vzw Les Anémones in Grez-Doiceau in Wallonië.

Het gaat om de bouw van een eenheid voor 10 kinderen met autismespectrumstoornissen en dubbele diagnose.

 

Wij zijn bijzonder geïnteresseerd in de complementariteit met ons eigen project van het dubbele diagnosehuis voor volwassenen van het Maisonnée te Itter.


Ons jaarlijkse theaterevenement vindt plaats op dinsdag 25 april 2023 (een week voor de paasvakantie) om 19.30 uur in het Galeries Theater onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Paola.

Het vaste gezelschap van het Théâtre des Galeries brengt als voorproefje een komedie getiteld "Yesterday is another day".

De theatervoorstelling wordt gegeven ten voordele van de vzw Les Anémones en haar nieuwe centrum voor dubbele diagnose voor autistische kinderen.