Welkom op de website van Vzw Constellations


Vzw Sterrenbeelden ondersteunen betekent het mogelijk maken van de financiering van projecten die gericht zijn de op het creëren van nieuwe plaatsen om gehandicapte personen op te vangen.

 

Een concrete manier om ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking een gelukkig en zo bevredigend mogelijk leven kunnen leiden.

 

 

In totaal zal de Vzw Sterrenbeelden in 17 jaar (2008-2025) 12 huizen hebben gecreëerd met in totaal meer dan 330 plaatsen (137 reeds geopend, 60 in aanbouw en 131 in oprichting), alleen of in samenwerking met andere verenigingen, en in het bijzonder meer dan 15% van alle bestaande plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

- Tussen 2006 en 2013: 3 tehuizen geopend   Les Bolets, Artemia, Orfea .

- Tussen 2014 en 2021 : 6 tehuizen (3 zijn reeds geopend, de 3 andere zullen dat zijn voor eind 2021)  Villa Pilifs, Farra Stratégie, Artos, La Toune, Le CREB Anderlecht, Les Piloux.

- 3 andere tehuizen zijn in onderzoeksfase  Le CREB Woluwe (dagverblijf), Le CREB Woluwe (opvangcentrum), La Forestière

 

Op deze manier is het ook mogelijk geweest om een substantieel equivalent aantal banen te creëren, met name voor jongeren.

 

Deze huizen zijn een welgekomen aanvulling op het aanbod van reeds door Vzw Sterrenbeelden gebouwde centra. Onze eerste zorg zijn de jongvolwassenen voor wie het acuut gebrek aan opvangplaatsen het meest in het oog springt, en dit blijft onze prioriteit, maar we hebben ook gezorgd voor kwetsbare mensen met een dubbele diagnose (combinatie van een mentale handicap en een psychische handicap), de vroege kindertijd met het crècheproject, kinderen met meerdere handicaps (combinatie van een mentale handicap en een fysieke handicap) en oudere mensen.

Dit is een volledig nieuw gegeven voor ons. Het is de eerste keer dat we zoveel projecten tegelijk ondersteunen. De pandemie maakt dat dit nog een moeilijkere uitdaging is waardoor we nog meer dan ooit voorheen uw steun nodig hebben!

 

De huidige activiteit is gans nieuw voor ons. Nog nooit hebben we zoveel projecten tegelijkertijd bestuurd. En, de gezondheidssituatie van de laatste maanden maakt onze uitdaging des te moeilijker !

Nu meer dan ooit hebben wij uw ondersteuning nodig !

 

U vindt alle details van onze verwezenlijkingen onder de link ‘Onze realisaties’ en deze van onze projecten in uitvoering en in ontwikkeling onder ‘Onze projecten

 

De 6 reeds geopende huizen zijn allemaal volledig functioneel, werken autonoom en zijn volledig gesubsidieerd.

Recent nieuws

Aan onze vrienden bij Constellations en aan de theaterbezoekers

 

vindt u in de evenementenrubriek het theaterprogramma 2021 dat vanwege de Covid helaas moest worden afgelast. Daar vindt u updates over onze projecten, interessante artikelen om te lezen en aankondigingen van onze sponsors. We zien u graag in april 2022 om elkaar weer te zien.

Klik op de Facebook-knop om het nieuws te zien