Theateravond 2021(geannulaerd)


Goedemorgen allemaal,

 

Als gevolg van de meest recente regeringsbesluiten waarbij de heropening van de theaters wordt uitgesteld, ziet het ernaar uit - zoals velen van u reeds verwachtten - dat het toneelstuk "Adorable Julia" op 20 april niet zal kunnen worden opgevoerd.

 

Daarom zijn wij genoodzaakt onze gala-avond voor de tweede keer op rij af te gelasten.

 

De mogelijkheid bestaat dat het theater op 20 april heropent, maar volgens de verstrekte informatie zou dit in ieder geval met een zeer beperkt aantal zitplaatsen zijn en het verbod om tombolakaartjes of verfrissingen te verkopen. Bovendien zal het toneelstuk dat wij voor u hadden uitgekozen dit jaar niet kunnen worden opgevoerd omdat het te duur is om op te voeren, gezien het aantal toeschouwers dat waarschijnlijk zal worden toegelaten.

 

Met grote spijt delen wij u dit nieuws, dat alleen maar de problemen weerspiegelt waarmee wij momenteel allemaal te kampen hebben, waarbij de prioriteit ligt bij de bescherming van de gezondheid van degenen die ons dierbaar zijn en bij het zo snel mogelijk overwinnen van deze verschrikkelijke epidemie. We zien het einde van de tunnel, maar we zullen waarschijnlijk nog tot de tweede helft van het jaar moeten wachten.

 

Toch blijft het een feit dat de meest kwetsbare mensen in de samenleving in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk moeten worden beschermd, of het nu gaat om bejaarden of mensen met een geestelijke handicap.

 

Wat Sterrenbeelden betreft, is het ons doel mensen met een verstandelijke handicap een thuis te bieden, ongeacht hun leeftijd, dit is een dringende behoefte die door de huidige crisis alleen maar wordt onderstreept.

 

Wij hebben geen duurzame middelen, geen directe subsidies en de eerste 6 huizen die reeds geopend zijn, zijn het resultaat van uw vrijgevigheid, van de bedrijven die ons steunen, van de Rotary, van de Stichtingen die ons helpen en van de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  

En het is des te opmerkelijker dat we van plan zijn om - in samenwerking met 3 andere vzw’s - in 2021 nog eens 3 huizen te openen (CREB Anderlecht: voor kinderen met een meervoudige handicap, Les Piloux: een crèche voor zeer jonge kinderen met een verstandelijke beperking in Neder-Over-Heembeek, La Toune: een tehuis voor mensen met een dubbele diagnose (combinatie van een mentale handicap en een mentale ziekte) in Ittre.

 

Ons project 2021 steunt voor het tweede opeenvolgende jaar het CREB Woluwe met het oog op de wederopbouw van het huidige centrum (dat onderdak biedt aan 55 kinderen in een dagcentrum en 27 in een opvangcentrum), waarvan de lokalen ongezond zijn geworden, in het bijzonder vanwege asbest.

 

Tijdens de toneelavond op 21 april moesten wij een cheque van 600.000 euro aan CREB Woluwe overhandigen. Dit is het resultaat van 2 jaar intensieve inspanningen. Wij gaan onze toezegging nakomen, maar het zal heel moeilijk worden zonder de opbrengsten van de verkoop van de toegangsticketten, de tombolakaartjes en van onze champagnebar.

 

In deze context, en we zijn ons er terdege van bewust dat iedereen op de een of andere manier te lijden heeft, hopen we dat uw vrijgevigheid jegens Sterrenbeelden weer aanwezig zal zijn en dat een grote meerderheid van u in staat zal zijn een fiscaal aftrekbare donatie te doen die gelijk is aan de prijs van de theaterkaartjes.

 

Deze suggestie geldt uiteraard niet voor degenen die ons de afgelopen weken reeds hebben gesteund.

 

Dankzij onze nieuwe website kunt u deze donatie online doen als u dat wenst.

De link naar onze site is de volgende: https://www.constellations-asbl.org/accueil/soutenez-nous/

 

Zorg goed voor uw gezondheid en hopelijk tot ziens.

 

Het team van Sterrenbeelden

 

Programma theater

 

U kan het integrale programma hier terugvinden :

Télécharger
Programme theatre Constellations 2021.pd
Document Adobe Acrobat 4.4 MB