Annulatie van onze theateravond van 2020


Omwille van Covid-19

Ook onze vzw is getroffen door de tragedie die onze samenleving treft en onze eerste gedachte gaat dan ook uit naar hen die ziek zijn of die rouwen om het verlies van een geliefde.

 

We hopen allemaal dat degenen die ons volgen,  hun familie en geliefden volgen, gezond blijven en zich aan de genomen maatregelen houden om te proberen zichzelf zo goed mogelijk te beschermen. 

 

Wat onze jaarlijkse theateravond betreft,  zien we ons genoodzaakt om deze te annuleren.  Hieronder u kunt de e-mail lezen die we naar al onze toeschouwers hebben gestuurd, alsook naar diegenen die normaal gesproken naar het theater komen maar het dit jaar niet konden halen :

 

Geachte heer, mevrouw,

 

Als gevolg van overheidsbeslissingen inzake quarantainemaatregelen blijkt - zoals u allen al kunt raden - dat de uitvoering van het stuk "Larguez les Amarres" niet op 21 april zal kunnen plaatsvinden. We hadden oorspronkelijk gepland om het uit te stellen tot mei, maar ook dat bleek niet mogelijk zijn, en het is ook niet wenselijk. En het theater sluit in juni.

 

Tot onze grote spijt zijn we daarom gedwongen om onze gala-avond af te zeggen.

 

Wij brengen u dit nieuws, dat slechts een weerspiegeling is van de problemen die wij allen op dit moment ondervinden, waarbij het beschermen van onze eigen gezondheid en deze onze dierbaren en het zo snel mogelijk overwinnen van deze vreselijke epidemie de hoogste prioriteit heeft.

 

Het blijft echter een feit dat de meest kwetsbare mensen in de samenleving zo goed mogelijk moeten worden beschermd in deze moeilijke tijden, of het nu gaat om ouderen of mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wat de Sterrenbeelden betreft, is het ons doel om mensen met een verstandelijke handicap, ongeacht hun leeftijd, een thuis te geven, een dringende noodzaak die door de huidige crisis alleen maar wordt onderstreept.

 

We hebben geen permanente middelen, geen directe subsidies en de eerste 6 reeds geopende huizen zijn de vrucht van uw vrijgevigheid, van de bedrijven die ons steunen, van de Stichtingen die ons helpen en van de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is ook het geval voor de 3 huizen in ontwikkeling waarvan de bouw is opgeschort of vertraagd, maar die zo snel mogelijk zullen worden hervat.

 

Ons project dit jaar is om de Creb Woluwe te ondersteunen bij de wederopbouw van het huidige centrum (dat 55 kinderen in een dagcentrum en 27 in een opvangcentrum opvangt) waarvan het pand volledig verouderd is geworden.

 

We zouden een cheque voor €300.000 overhandigen aan de Creb Woluwe tijdens de theateravond op 21 april. We gaan onze belofte nakomen, maar het zal erg moeilijk zijn zonder de opbrengst van de tombola en de bijbehorende verkoop, vooral omdat er ten tijde van de lockdown nog maar 75% van de kaartjes waren verkocht.

 

In dit verband, en we zijn ons er terdege van bewust dat iedereen op een of andere manier lijdt, hopen we dat uw vrijgevigheid ten opzichte van Sterrenbeelden weer aanwezig zal zijn en dat een grote meerderheid van u niet zal vragen om een terugbetaling van de tickets.

 

De ervaring heeft ons geleerd dat we op u kunnen rekenen.

 

Voor degenen die willen worden vergoed, wat wij ook kunnen begrijpen, stuur ons een e-mail met uw bankgegevens (IBAN).

 

En voor degenen die niet van plan waren om dit jaar naar het theater te komen en die de mogelijkheid zouden hebben om dat te doen, een kleine aftrekbare donatie op de rekening: BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting door het sturen van een bankoverschrijving met enkel de vermelding "012/0480/00083" in de mededeling zou ons helpen deze moeilijke stap te zetten.

 

Zorg goed voor je gezondheid en we hopen je snel te zien.

 

Het team van Sterrenebeelden

 

Programma theater

 

U kan het integrale programma hier terugvinden :

Télécharger
Downloaden
Programme théâtre 2020.pdf
Document Adobe Acrobat 27.1 MB